Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Теменужка Петкова: Износът на ток не само от България, но и от региона е намален

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

Износът на електроенергия не само от България, а в целия регион е намален, съобщи в Гълъбово министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя не зае категорична позиция по въпроса за намаляването на таксата за „пренос":
През 2011 година, когато се бележи рекордът в износа на електрическа енергия, таксата "пренос" е била два пъти по висока от тази, която е в момента. Износът е бил най-висок тогава, така че трябва да се направи един много сериозен анализ, за да се види, всъщност, какви фактори влияят, какви са причините и как би се отразило намаляването на тази такса. Но, оттук нататък, с пълната либерализация на електроенергийния пазар ще бъде извършена промяна в закона за енергетиката и съответно ще бъдат предприети действия в последствие за интегриране и на българската независима електроенергийна борса към регионалните борси, а това ще доведе  неизбежно до промени в тази посока, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44