Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Анкара са задържани 12 души, планирали атентати по време на национален празник на Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

12 души са задържани в Анкара, тъй като планирали атентати по време на днешния национален празник на Турция. Шестима от тях са членове на "Ислямска държава", останалите 6 са кюрдски сепаратисти от ПКК, уточнява информационната агенция "Доган“.

Над 10 000 служители от силите за сигурност са ангажирани в опазването на реда в Анкара. Градът е блокиран. Централната част е оградена с бариери в радиус от 22 километра, скенери проверяват дори войската, участваща в официалните церемонии. Кръжат полицейски хеликоптери.

Тържествата по повод 93-та годишнина от установяването на републиката започнаха с поклонение в мемориалния комплекс на Кемал Ататюрк

Информацията е на БГНЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44