Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева отрече да напуска ЕК заради конфликт с хора от екипа на Жан-Клод Юнкер

Кристалина Георгиева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В интервю за Българското национално радио Кристалина Георгиева отрече да напуска Европейската комисия заради разочарование или конфликт с хора от екипа на Жан-Клод Юнкер:

Аз съм много благодарна на Жан-Клод Юнкер за това, че ми довери един от най-важните ресори "Бюджет и човешки ресурси“. Работя с прекрасни хора. Имах и имам колеги, с които много се гордея. Решение на българското правителство е кой ще ме наследи на поста. Аз съм готова в следващите два месеца, когато се направи този избор в България, да съдействам всячески на този сънародник или тази сънародничка, които ще дойдат тук, но не е моя работа да влияя на това решение. Ако ми се поиска мнение, разбира се, че ще го дам.

Кристалина Георгиева уточни, че преди да приеме предложението за работа в Световната банка е говорила с премиера Бойко Борисов.

Според американското издание "Политико" Кристалина Георгиева напуска Еврокомисията заради конфликт с шефа на кабинета на председателя Жан-Клод Юнкер Мартин Селмайер. Позовавайки се на източници от комисията, "Политико" съобщава, че още от 2015 година Георгиева не одобрява методите на работа на Селмайер. Тя била все по-недоволна от влиянието му върху работата на Еврокомисията по справянето с най-трудните предизвикателства пред обединена Европа - бежанците и Брекзит, както и по назначенията на висши служители.

Интервюто на кореспондента ни в Брюксел с нея можете да чуете утре в предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт".





 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44