Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен става на 42 години

Медицинският университет в Плевен отбелязва 42-рата годишнина от създаването си. Висшето учебно заведение се утвърди с водещи позиции не само у нас, а и в света, в развитието на телемедицината и въвеждането на авангардните технологии в обучението и клиничната практика.

Над 4000 български и близо 600 чуждестранни лекари са получили образованието си в Плевен. За първи път тази година се обучават и магистър фармацевти.

Празничният ден започва в 10 часа с тържествена промоция на дипломантите на факултет "Здравни грижи". По-късно на официална церемония с плакети ще бъдат наградени представителите на академичната общност на Медицинския университет, придобили нови академични степени и длъжности през изминалата година.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44