Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави за постоянно в ареста обвинения за побой над лекар в Пазарджик

Решението на магистратите възмути близките на задържания за нападението

| обновено на 31.10.16 в 16:24
Снимка: БГНЕС

След изтичане на 72-часовата мярка „задържане под стража“ съдът в Пазарджик остави за постоянно в ареста 18-годишния Димитър Костадинов, обвинен в причиняването на лека телесна повреда на лекар от болницата в града. Решението на магистратите възмути близките на задържания за нападението над д-р Гергана Анчева  Според тях д-р Анчева е предизвикала момчето:

Протестът ни е срещу Бързата помощ в държавата. Докога ще продължава това нещо? Задържаното момче е афектирано. Млад е, на 18 години, не е криминално проявен. Защо трябва да бъде задържан за повече от 72 часа. Той е предизвикан. Докога ще търпим такова нещо?

Сутринта, преди началото на делото, над 40 души блокираха за два часа движението по булевард бул. „Хан Крум“ в центъра на Пазарджик, като започнаха неспирно преминаване по пешеходната пътека пред сградата на съда, за да не позволят на автомобилите да преминават. Полицията се намеси, след като на няколко метра от протеста стана катастрофа между два леки автомобила, за късмет без пострадали. 

Инцидентът, за който Димитър е задържан, стана в четвъртък. Той карал от Белово пострадалия си при катастрофа братовчед в Спешното отделение на МБАЛ – Пазарджик и е настоявал за спешната намеса на хирург.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44