Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК ще се консултира с ЕП за бъдещия наследник на Кристалина Георгиева

Гюнтер Йотингер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската комисия ще се консултира с Европейския парламент за решението да прехвърли ресора "Бюджет" на германеца Гюнтер Йотингер след напускането на българския еврокомисар Кристалина Георгиева. На въпрос на БНР защо председателят Юнкер толкова бързо е решил на кого да повери бюджетното портфолио, говорителят Маргаритис Схинас отговори:

Според договорите само председателят на Еврокомисията решава относно вътрешната организация на Комисията. Освен това, ако председателят Юнкер не беше обявил намерението си в петък, обзалагам се, че днес щяхте да ме питате защо не казваме кой поема ресора "Бюджет", затова решихме изпреварващо да отправим съобщението в петък.

Говорителят Схинас потвърди, че предстои телефонен разговор между Жан-Клод Юнкер и българския премиер Бойко Борисов, в който да бъдат обсъдени възможните имена за наследника на Кристалина Георгиева и евентуалния му нов ресор. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44