Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенският Медицински университет навърши 42 години

Снимка: Медицински университет - Плевен

В Плевен отбелязват 42 години от основаването на Медицинския университет. Висшето училище се утвърди като лидер във въвеждането на иновативни  методи за обучение:
Медицинският университет спечели доверието на обществото с качествено обучение, което предлага, заяви ректорът на учебното заведение, професор Славчо Томов:
Поддържаме лидерската роля на МУ в Плевен с нови иновативни методи за обучение и в медицинската практика, но най-вече с това, че ние сме честни и откровени към нашите студенти, към техните родители и не подлагаме на компромис тяхното обучение и тяхното възпитание. Част от академичната общност са възпитаници на МУ, продължиха кариерата си в този университет. В България има родолюбци, достойни хора, които наистина милеят за българското образование. Лекари, получили образованието си в Плевен, работят по цял свят. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44