Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на две благоевградски села излязоха на протест срещу дупките на пътя

Снимка: Кети Тренчева

Жители на две благоевградски села излязоха на протест и блокираха пътя, по който са изброили над двеста дупки. До другото село Лисия  никога не е имало асфалтов път. 


В село Бучино живеят 80 човека, предимно възрастни хора, а  в село Лисия е регистриран само един жител. На протеста тази сутрин бяха дошли и децата им, които редовно затъват с колите си в дупките и калта по пътя. Обвиненията бяха към общината и най-вече към кметския наместник:

Той не е кмет, само заплата взима. Не е дошъл да види събират ли смет. Защо? Лека кола не може да се качи, камо ли боклуджийска да дойде горе. 

Кметският наместник Стоян Ников призна, че пътят е в много лошо състояние, но се дистанцира от протеста на хората:

Аз не че се дистанцирам, но как да застана? Аз съм кметски наместник на селото. Не мога да застана. Това е все едно да застана срещу общината, а хората са си напълно прави, защото пътят е много зле.

Ремонт  във вариант изкърпване на пътя до двете села е предвиден за тази година, но на практика не може да започне, обясни заместник кметът на Благоевград Янко Янков:

Пътят е включен в предстоящата програма за ремонтиране на пътища, но процедурата е обжалвана от средата на годината и ние не можем да пристъпим към избор на изпълнител.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44