Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама братя са сред загиналите при тежката катастрофа край Бръшляница

| обновено на 02.11.16 в 14:37
Снимка: Биляна Борисова

Двама братя са сред загиналите при тежката катастрофа край плевенското село Бръшляница. Те са на 16 и 19 години. Другите две жертви са от Плевен на 20 и 48 години.

22-годишно момче е тежко ранено и е настанено в Университетската болница с опасност за живота.

Инцидентът стана снощи на третокласен път. По неизяснени все още причини, челно са се сблъскали БМВ и форд.

Прокуратурата е назначила съдебно-медицинска експертиза, която ще установява дали има употреба на алкохол или други упойващи средства. Трима автоексперти са направили оглед през нощта на място, допълва говорителят на Окръжна прокуратура в Плевен Добринка Матеева: 

Инцидентът е станал на един километър след село Бръшляница, в посока разклона за Коиловци и град Плевен. Той е резултат от почти челен сблъсък между лек автомобил БМВ 306 и ван. В лекия автомобил са се возили общо четирима души, от които трима са загинали на място, единият е откаран в УМБАЛ "Георги Странски", той е много тежко ранен. Водачът на вана, 48-годишен мъж, също е загинал на място. Шофьорите са правоспособни и двамата, като този на лекия автомобил е придобил свидетелство за управление на моторно превозно средство преди около една година.

Жителите на Милковица са потресени от трагедията. Загиналите на място двама братя са живеели с майка си в селото.

Ще помогнем на близките, каза кметът Иван Александров:

Познавам много добре майката, защото тя работеше при нас. Каквото трябва, ще направим, за да й помогнем. Голяма трагедия. Те са млади момчета. И другите двама, те също са млади момчета.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44