Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три проекта за около 9 милиона евро изготви Община Черноочене

Снимка: БГНЕС

Три проекта за близо 9 милиона евро е изготвила Община Черноочене. Предложенията са внесени във Фонд „Земеделие“ и очакват финансиране.

Проектите са по линия на Програмата за развитие на селските райони. Първият е за благоустрояване на новите квартали на Черноочене и тяхната връзка с централната част. Проектът ще засегне основния път за прохода „Маказа“, който преминава през селото. Още за предложенията от кмета на Черноочене Айдън Осман:

Благоустрояване на всички квартали, които се виждат в дясно от главния път. Това е единият проект, който включва и паркова част за отдих. Другият проект е за рехабилитация и реконструкция на водопроводната мрежа във всички населени места, които гравитират към централната част. Имам предвид Черноочене , Горна махала, Пряпорец, Средно, Каблешково, Нови пазар. Другият проект е - тези 3 километра, които изградихме от Комунига до Безводно. Сега новият проект обхваща от Пчеларово, през Минзухар, Бостанци и излиза на пътя за Перперикон, който е някъде към 18 километра. Мисля, че така ще дадем възможност за развитие на туризма и обслужване на населените места.

В Черноочене вече обмислят и изграждане на пречиствателна станция, която ще обслужва 12 населени места.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44