Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Случващото се на турско-иракската граница пряко заплашва България

Снимка: Кети Тренчева

Случващото се на турско-иракската граница  пряко заплашва България като най-близка до конфликта  страна. Това каза за "Хоризонт" премиерът Бойко Борисов, който беше на посещение в  Благоевград и региона.

Ситуацията е изключително сложна, тъй като  не става дума само за проблем между Турция и Ирак, но и за световни проблеми и интереси, каза министър-председателят:

Много ме притеснява турско-иракската, кюрдско-турската, турско-сирийската, руско-американската в Сирия. Всяка една война там пряко ни удря нас. Ние сме пътя, ние сме границата за хубава Европа. Максимум правим.


Премиерът заяви, че  бъдещият български еврокомисар е ясен, но ще го обяви след президентските избори, защото:

Дадохме си с колегата Юнкер време, за да могат и те да си приключат СЕТА. Там са маса договори, имаха много напрежение, а и до декември има много време. Не виждам смисъл сега, в навечерието на избори, да се коментира дори. Затова реших след изборите.

Борисов  коментира и днешното изявление на адвокат Момчил Мондешки по скандала, придобил известност  като „Яневагейт“, но не и съдържанието на записите, тъй като те били съшити с бели конци:

Омерзен съм и от едното, и от другото. Първо, че адвокатът досега си е траел близо година, да ни създава такива проблеми и сега, когато е видял нанагорно по някаква тема, че искат да му взимат правата, излиза и почва сега да го говори. Знае го отдавна, много отдавна. Сега няма да влизам в подробности кой ми го е казал. Бивш министър ми го е казал.


Премиерът откри новата спортна зала в Гоце Делчев и регионалното депо за отпадъци в Разлог, след което инспектира  програмата  за саниране на многофамилните жилищни сгради в Благоевград




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44