Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обама критикува шефа на ФБР заради Клинтън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Барак Обама критикува индиректно шефа на ФБР Джеймс Коми за оповестяване на възможни нови доказателства, свързани с разследването спрямо Хилари Клинтън за използването от нея на личен сървър по времето ѝ като държавен секретар. За сайта NowThisNew той направи първите коментари за случая по темата, която стана част от президентската кампания, като заяви, че ФБР не бива да действа с приомите на инсинуации или непълна информация.

Коми бе критикуван, след като изнесе информацията за новите имейли по-малко от две седмици преди президентските избори заради факта, че с уклончивото си съобщение би могъл да разколебае някои избиратели.

В интервюто Обама непряко го критикува и каза по адрес на Клинтън:

Познавам я. Доверявам ѝ се. Не бих я подкрепял, ако нямах абсолютно доверие в нейната почтеност и интереса ѝ да осигури по-добро бъдеще за младите.

Малко след като даде оценка на действията на шефа на ФБР в Северна Каролина, Обама призова американците от всякакви етнически групи да подкрепят кандидата на демократите. Той заяви, че Доналд Тръмп е заплаха за гражданските права, страната и света.

Междувременно във важния щат Флорида републиканския кандидат Тръмп се опитва да направи последен апел към избирателите в момент на близки резултатите между него и Клинтън. В програмата на Тръмп има четири митинга във Флорида преди деня на изборите. В Маями той определи медиите като "нечестни" и критикува репортери от национални телевизии. В Орландо Тръмп беше "по-обран" и просто предсказа, че ще спечели Флорида и Белия дом.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44