Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата предоставя на Сливен 4 млн. лв. помощ за изграждане на пътна инфраструктура

Снимка: slivenpress.bg

Държавата предоставя на Сливен 4 милиона лева помощ за изграждане на пътна инфраструктура в областния град и общината. Три милиона лева от отпуснатите средства са предназначени за изграждане на кръгово кръстовище в района на Розова градина в Сливен, което се обещава и отлага от години от много местни власти. Кръстовището събира седем улици в подхода към центъра на града, причинява ежедневни задръствания на автомобили в пиковите часове на деня и много неудобства за пешеходците. 

Един милион лева са предвидени за за финансиране на ремонти по уличната и пътната мрежа в Сливен и населените места на общината, която от години е в окаяно състояние. Решението на Министерския съвет е в отговор на искане на кмета Стефан Радев за финансово обезпечаване на важни за пътната инфраструктура проекти. 

Сумата, отпусната за Сливен, е част от одобрените трансфери по бюджетите на ведомства и общините за над 28 милиона лева. Парите са от преструктуриране на разходите и за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2016 година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44