Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров ще поиска най-тежкото дисциплинарно наказание за благоевградския прокурор Райна Бачева

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе предложение до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за образуване на дисциплинарно производство срещу Райна Бачева – районен прокурор от Благоевград, заради допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на съдебната власт. Обвинител номер 1 ще поиска налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание за прокурор Бачева – дисциплинарно освобождаване от длъжност.

Предложението на Сотир Цацаров се основава на проверка, извършена от Инспектората към Върховната касационна прокуратура след сигнал на  директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград. Случаят е свързан със сина на прокурор Бачева, който на 18 октомври е бил спрян за проверка от служители на "Пътна полиция" заради нарушение на Закона за движение по пътищата, заради което му е съставен акт. 
Малко след това прокурор Бачева позвънила на един от полицаите и му разпоредила до края на работния ден да се яви в кабинета ѝ. При срещата прокурорката поискала актът да бъде отменен, тъй като, според нея, нарушението на сина ѝ било съвсем незначително и разпоредила на полицая повече да не си позволява да спира този автомобил.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44