Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В обновения социален център в Плевен специалисти помагат на 63 деца с увреждания

Снимка: БГНЕС

Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен е изцяло обновен. Над 20 хиляди лева са инвестирани за оборудване, с което педагози и терапевти помагат на 63 деца и младежи.  
Пет кабинета и три зали са снабдени с аудио и видеотехника. Децата имат занимания с рехабилитатори за физическо укрепване, а педагози и логопеди  вече имат всички нови технологии на разположение за индивидуални и групови дейности. 
Една от терапиите, които се ползват с изключителен интерес, е хипотерапията - над 20 деца и младежи ползват всяка  седмица предоставената конна база в село Рибен. Още за това лечение разказва Даниела Вескова от центъра:
Те са с различни затруднения - деца и младежи с детска церебрална парализа, аутизъм, синдром на Даун. Децата са толкова усмихнати, толкова щастливи. Много благоприятно въздейства - самият ритъм, който се създава при яздене на животното, координацията, за да се позиционира тялото в пространството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44