Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През интернет може да се кандидатства за Годишните награди в туризма

Снимка: Катя Чорова

Министерството на туризма започна приема на кандидатури за Годишните награди в туризма. Кандидатстването ще се извършва през онлайн платформа, където са описани всички условия, на които е необходимо да отговарят участниците. Основните категории, за които организациите и бизнеса ще могат да кандидатстват, са "Туристическа атракция/ обект",  "Туристическо събитие" , "Духът на България", специализиран туризъм, туристическа дестинация "Иновации". Ще могат да участват и представители на медиите в категориите "Печатна медия", "Радио и телевизия", "Онлайн медия". Общините ще се представят в категориите "Община на годината" за планинския, морския, за балнео и спа, и за културно-историческия туризъм. Краен срок за подаване на всички кандидатури е 20 ноември. Оценяването ще бъде направено по разработена методология и карти за оценка в съответствие с критериите на Световната туристическа организация. Експертна комисия ще излъчи между 6 и 10 финалисти за различните категории, като победителите ще бъдат определени след онлайн гласуване в рамките на месец. Специалната награда ще бъде за "Изборът на българите". В нея хората ще могат да гласуват онлайн за своето любимо място между 100-те национални туристически обекта и 50-те малко познати туристически обекта в България или да гласуват за друг, произволно избран обект. Спечелилите участници ще бъдат обявени на церемония през декември. Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44