Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парапланерист е с леки травми след падане от 20 м. под Бузлуджа

Мъж на 37 години от Велико Търново падна с парапланер от близо 20 метра височина под връх Бузлуджа. Причината не е ясна, но най-вероятно пострадалият, който е с малък летателен опит, е допуснал грешка. Доктор Кети Манолова - директор на болницата в Казанлък потвърди за БНР, че пострадалият е бил докаран в Спешния център. По думите й, той е с леки травми, поради което е много вероятно да бъде пуснат за домашно лечение. Това е втори подобен инцидент в Казанлъшко. На 18 септември тази година делтапланер се разби край завод „Хидравлика“ и двамата пилоти загинаха на място. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44