Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единственото пътуващо читалище "Бащино огнище" пристигна в Плевен

Снимка: negushevo-bg.org

За първи път в Плевен десетки  посетиха единственото у нас Пътуващо читалище “Бащино огнище“. То предизвика голям интерес през целия ден с уникалната експозиция на автентични оръжия от миналото, оригинално българско облекло и предмети на бита. Най-голям интерес пътуващото читалище предизвика у най-малките, защото те научиха много чрез интерактивната състезателна игра "Познавам ли моята България", с помощта на  триизмерните сини макети на български забележителности, пъзели, огромна карта на България. Какво още целят създателите на това уникално читалище, допълва Анастас Величков:
Ние искаме да покажем, че можем, че имаме едни хубави корени, здрави, на които трябва да се опрем, това е нещо различно, атрактивно и много близко до тяхното най-любимо нещо, играта. Ние реално играем с тях, само че играейки с тях, ние им даваме информация за нашите забележителности, изобщо за историята, културата и красотите на България. Целта, която сме си поставили, е да внушим на младото поколение, че българите - можем - каза Анастас Величков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44