Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Печатните издания тази сутрин отразяват разкритието, че болните от СПИН деца от либийския град Бенгази са били заразени от високопоставени представители на режима на Муамар Кадафи „Разкритията идват близо десет години след освобождаването на българските медицински сестри, които бяха невярно обвинени за тази епидемия“, отбелязва "СТАНДАРТ".  София ще бъде домакин на 17 президенти и премиери, съобщава още вестникът. Идеята да посрещнем лидерите на Китай и страните от Централна и Източна Европа е била изказана в Рига от китайския премиер Ли Къцян, научаваме от изданието. „Ислямисти въртят търговия с антики през България, разкриха службите у нас. Само преди ден те спипаха нова пратка ценни монети с произход от Близкия изток на граничния пункт "Капитан Андреево“, съобщава "СТАНДАРТ". След разграбването на голяма част от музеите на Ирак и Сирия все повече монети и дребни антични предмети преминават през България, обясняват спецполицаи. Схемите за пренос са две. При първата ислямистите наемат така наречените „мулета“, които да пренесат ценностите през границата ни. При втората насилват бежанци, които да крият монети и други предмети при децата си и така да ги прекарат през браздата, пише "СТАНДАРТ". Вестникът цитира случай на заловени двеста килограма бронзови монети при границата ни с Турция.

Пускат газовата връзка с Румъния на 11 ноември“, съобщава по темата "24 часа" и уточнява, че интерконекторът между България и Румъния ще бъде въведен в експлоатация в Русе, стана ясно след среща в Рига на премиера Бойко Борисов със сръбския му колега Александър Вучич.  "24 часа" съобщава за началото на строежа на нова пленарна зала в сградата на бившия Партиен дом. Бъдещата пленарна зала на Народното събрание ще има стъклен купол. Съоръжението, чиято стоманена конструкция ще тежи 56 тона, трябва да бъде готово през 2018 година. За да не пречат строителните работи на трафика в центъра на столицата, огромният кран, с който ще се бута покривът, ще бъде сглобен във вътрешния двор на сградата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44