Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал за агитационен есемес, разпращан до избиратели, е постъпил в РИК -Търново

Снимка: БГНЕС

В РИК - Велико Търново вече е разгледана първата жалба за изборния ден  Тя е за изпратени в петък есемеси до хиляди избиратели с агитация в полза на един от кандидатите за президент. Тя касае ден, в който по принцип може да се извършва агитация, става въпрос за изпращане на есемеси на гласоподаватели на територията на община Свищов. 

Жалбата е оставена без уважение. Към същата няма доказателства кой изпраща, на кого изпраща, други са лицата, които могат да се произнесат - и Комисията за личните данни, и Комисията за регулиране на съобщенията. Тази жалба е изпратена до тях.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44