Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва кмет на Благоевградско село за купуване на гласове

Кметът на село Ново Делчево Валентин Апостолов е бил задържан снощи в полицията след сигнал за предизборна агитация в полза на определен кандидат за президент и съмнение за купуване на гласове. Хора от селото са подали сигнал в полицията, че Апостолов раздава агитационни материали и пари. При пристигането си на място екип на полицията е открил Валентин Апостолов в личния му автомобил в центъра на селото. В колата са намерени предизборни  материали, списък с имена на хора от селото, а у кмета е имало голяма сума пари. Апостолов е задържан с прокурорска заповед за 24 часа, но около два часа след полунощ е бил освободен.   

Прокуратурата е разпоредила пълна проверка по случая, която трябва да приключи в рамките на 48 часа, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, като уточни, че досега в изборния ден са образувани общо осем досъдебни производства, със съмнение за извършени престъпления  против политическите права на гражданите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44