Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Павел баня няма къде да гласуват около 400 души, които са на лечение в базата за рехабилитация

Снимка: БГНЕС

В Павел баня избухна скандал в изборния ден. Причината - около 400 души, които са на лечение в базата за рехабилитация и отдих към Министерството на труда, няма къде да гласуват.

Пребиваващите в базата искат обяснение от Община Павел баня, защо са лишени от конституционното си право на глас. Заместник-кметът Йорданка Енева заяви, че общината няма никакви пълномощия да реши проблема и посочи, че през август кметът е назначил секционна комисия в базата, но след категоричен отказ от страна на директора Петър Бояджиев, тя е била разпусната. Това потвърди за "Хоризонт" и Теодора Крумова, председател на РИК в Стара Загора.
Има писмо изрично. Пускаха писма до ЦИК и до кмета на община Павел баня.
Потърсен за отговор Петър Бояджиев обясни, че стопанисваната база от него е хотел, а не санаториум или болница, затова той е отказал да има секция там, за да не се политизира отдихът на гражданите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44