Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата във Видин работи по два сигнала за купуване на гласове

Общо 5 сигнала за купуване на гласове са постъпили вчера и днес в прокуратурата във Видин. Три от тях са за направени предложения за получаване на пари, без да е посочен конкретен кандидат. Тези сигнали са прекратени.

По два от случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава, каза говорителят на прокуратурата Владислав Влашев: 
От полицията съобщиха, че след сигнал за купуване на гласове снощи са задържани двама жители на град Кула. Образувано е досъдебно производство.

100% избирателна активност за президентския вот отчетоха още преди обяд в секцията за гласуване в Дома за стари хора във видинското село Кутово.
В дома за стари хора в село Кутово за първи път можеха да гласуват на място. Досега  възрастните, повечето от които трудноподвижни, са извозвани до изборните помещения, каза директорът на дома Юлия Антова.
Водихме ги в селото, те са трудно подвижни, чакат на опашка.
Никой от 19-те обитатели не пропусна да упражни правото си на вот. Сто процента от възрастните гласуваха за президент, но в референдума някои не участваха. За хората от дома, гласуването е празник, казаха от СИК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44