Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно висока избирателна активност е регистрирана на тези президентски избори в Австрия

Снимка: БГНЕС

Рекордно висока избирателна активност е регистрирана на тези президентски избори и на националния референдум в Австрия, съобщи за "Хоризонт" Елица Ценова - редактор в блога на българите в Австрия "Меланж Булгарен". На места на опашки пред секциите за гласуване се чака по 3 часа, допълва тя:

Данните за гласуването във Виена е, че повече от 1200 човека са минали през четирите избирателни секции, които са отворени тук, на четири места. Навсякъде се наблюдават дълги опашки и чакане, като дори и в секцията в Българския културен институт "Дом Витгенщайн" на моменти се е чакало до три часа, тъй като е имало повече от 100 човека на опашката. Въпреки струпването на много хора и голямото чакане на моменти, изборният процес преминава спокойно. Няма регистрирани към момента нарушения.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44