Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клинтън води в навечерието на изборите в САЩ, сочи проучване

Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФБР не е променило препоръката си да не бъде привличана под съдебна отговорност Хилари Клинтън, във връзка с новооткрити служебни имейли от частния й сървър от времето, когато е била държавен секретар. Това се посочва в писмо на директора на ФБР Джеймс Коми до конгресмени.

  Екип на ФБР щателно е проверил голям брой електронни писма, изпратени или получени от Хилари Клинтън когато е била държавен секретар, посочва Коми.
Въз основа на това разследване ние не сме променили оценката си, направена по-рано тази година", че Клинтън не трябва да бъде преследвана заради имейлите, които е пратила от частен сървър, подчертава директорът на ФБР.
  Удовлетворение от решението изрази Дженифър Палмиери, директор по комуникациите в щаба на Клинтън:
 
 Щастливи сме, че директорът на ЦРУ потвърди заключенията от юли. Бяхме сигурни, че това ще се случи.
 Доволни сме, че този въпрос е решен.


По друг начин коментира въпроса с мейлите кандидатът на републиканците Доналд Тръмп:
 
Хилари Клинтън е най-корумпираният кандидат за президент на САЩ, когото някога сме имали. Разследването на престъпленията й ще трае дълго, много дълго.

 ФБР позволи на Клинтън да се измъкне от отговорност за ужасните си престъпления, включително с изтриването на 33 000 мейла и то след като получи призовката от Конгреса
, добави Тръмп.

Сега тя е защитена от прогнилата система.  Не можеш да прегледаш 650 000 нови мейла за 8 дни!
Хилари Клинтън е виновна! Тя го знае, ФБР го знае, хората го знаят. Сега е ред на американския народ да въздаде справедливост пред избирателните урни на 8 ноември
, каза още Тръмп.

Последното проучване на Ройтерс-Ипсос дава преднина на Клинтън пред Тръмп с 5 процентни пунктна. И двамата кандидати прекараха последната седмица от кампанията в ключови щати като Хлорида и Пенсилвания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44