Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До пет часа тази сутрин в Благоевград са били обработени изборните протоколи само на три общини

Снимка: БГНЕС

До пет часа тази сутрин  в Благоевград са били обработени изборните протоколи само на три общини. Едва половин процент е разликата между основните претенденти за президентския пост, а протоколите за референдума са пълни с грешки. 
 

В момента са приети и обработени изборните резултати от три общини – Сандански, Кресна и Благоевград.  Представителите на секционните комисии изчакват на топло във фоайето на театъра, където са  поставени стотици столове. Според председателя на РИК Мартин Бусаров организацията е много добра. Седем екипа  приемат изборните книжа, работят и 35 пункта на "Информационно обслужване".

Достатъчно осветени са залите,  така че мисля, че могат да изчакат при що годе нормални условия.

Не такава е оценката обаче на чакащите:

Сбъднаха се прогнозите  на РИК за масови грешки и некомпетентно отношение на СИК заради  масовите промени в състава им, поискани от партиите в последните дни преди вота – над 60 процента:

Неглежирали са колегите от секционните комисии и протокола за референдума. Запазва се съотношението на седем протокола един да е сбъркан за референдума

Според председателя на РИК активността на гласуване едва ли ще надхвърли 50 процента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44