Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията за безопасност на храните започва проверки в училища, детски градини и ясли

Снимка: Радио ВИДИН

Агенцията по храните започна извънредни проверки в детски кухни, детски ясли и градини, и в училищни столове. Проверките са за спазване на наредбата за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и изтеклия гратисен период за сключените договори преди влизането в сила на последното изменение. Според него, храните, предлагани на децата, трябва да са произведени по национален браншови, или утвърден стандарт. Инспекторите ще следят и за спазване на изискването храните, предлагани на децата, да са без вложени добавки, оцветители, консерванти, овкусители и подсладители. Да не се продават пържени ядки и царевични пръчици. Плодовите напитки трябва да са с изцяло плодово съдържание или да са нектари, които не съдържат повече от 20 процента вложени захари.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44