Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От догодина началната заплата на педагозите ще бъде 680 лева, а средната - 960 лева

Снимка: БГНЕС

С увеличението на учителските заплати от следващата година началната заплата на педагозите ще бъде 680 лева, а средната - 960 лева. 
Това каза за "Хоризонт" председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева:
Подготвяме анекса към Колективния трудов договор за увеличаването на работните заплати от 1-ви януари, обезпечаването на колективния трудов договор, който подписахме тази година и ще бъде валиден две години, както и политиките, които са свързани с целевото финансиране на различни дейности по новия закон за училищното образование, като се започне от транспорта на учителите, транспорта на учениците до 18-годишна възраст включително и докато ходят на училище, безплатните учебници.

Средното възнаграждение за непедагогическия персонал ще бъде 570 лева. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44