Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва предупреди САЩ, че нейни дипломати няма да бъдат допуснати на президентските избори в Русия

Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Решението на руското външно политическо ведомство е в отговор на решението на Държавния департамент на Съединените щати отпреди няколко седмици да не допусне руските дипломати да наблюдават хода на президентските избори в американския щат Тексас, в който има изразено сепаратистко движение за излизане от състава на Съединените щати. Според решението на Москва американските дипломати в Русия няма да бъдат допускани да наблюдават бъдещите избори в нея. Изявлението бе направено от руския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, който пряко отговаря за отношението на Москва с Вашингтон.

През последните седмици Русия отричаше да участва в кибератаки срещу Демократическата партия на Съединените щати, а президентът Владимир Путин каза, че Москва няма как да влияе на изборите в САЩ, защото тя не е бананова република, а сериозна и велика държава. В Русия изчакват изхода от президентските избори в Съединените щати. Проучванията показват, че руснаците биха желали да видят в Белия дом като нов американски президент Доналд Тръмп, на същото мнение е и руският шоубизнес, който отдава своите предпочитания към него.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44