Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Думата посреща с аплодисменти новината за победата на Доналд Тръмп

Президентът Владимир Путин честити победата на Доналд Тръмп, изпращайки му поздравителна телеграма. В нея той изразява надеждата си, че ще се преодолее кризата в руско-американските отношения.

Депутатите от Думата посрещнаха с аплодисменти новината за победата на Доналд Тръмп. Лидерът на парламентарната формация "Справедлива Русия" Сергей Миронов заяви, че разчита, че с идването на власт на Доналд Тръмп в Белия дом руско-американските отношения ще се подобрят и ще се отвори нова страница в тях. Това е изборът на американците и Русия ще работи с този президент, който бъде избран. Той обаче си отвори вратичка, че едно нещо е, когато се води предизборна битка, а съвсем друго, когато бъде избран за президент някой от претендентите, припомняйки, че Доналд Тръмп няма лична неприязън към Владимир Путин.

Сенаторът от Горната камара на Руския парламент и ръководител на Комитета по международните въпроси Константин Казачов коментира в своята страница във Фейсбук, че победата на Доналд Тръмп дава нова надежда за подобряването на руско-американските отношения. Той сравни победата на Тръмп с тази на Обама от преди 8 години, казвайки, че и днес е отворен такъв прозорец, откриващ нови надежди пред руско-американските отношения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44