Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС финансира модернизирането на Железопътната отсечка между Костенец и Септември

Снимка: Радио ВИДИН

Железопътната отсечка между Костенец и Септември с дължина от 24 км., ще бъде модернизирана с пари от ЕС. Споразумението за над 151 милиона евро, по механизма „Свързана Европа“, беше подписано в Брюксел от министъра на транспорта Ивайло Московски и директора на Изпълнителната агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия Дирк БекерРемонтът на линията получава парите защото е част от европейския коридор, свързващ Източна Европа с Източното Средиземноморие, стана ясно от  Бекер.

Така се елиминира едно от стесненията по линията София-Пловдив, което създаваше забавяне по югоизточната железопътна мрежа. Тя е ключова за свързването на Централна Европа с Близкия изток и Азия.

Модернизацията трябва да приключи до 2022г., уточни министър Ивайло Московски. Според него евентуалната смяна на правителството не би следвало да повлияе на изпълнението на такива транспортни проекти
Това е в основата на демокрацията - да има избори и след тези избори да прави кабинет този, който спечели на изборите. От тази гледна точка, не би трябвало да има драма, ако се смени едно правителство с друго и не би трябвало това да създава проблем за изпълнението на този тип проекти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44