Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късното получаване на изборните книжа поставя на сериозно изпитание подготовката за втория тур в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Късното получаване на изборните книжа поставя на сериозно изпитание подготовката за втория тур на президентските избори, заявиха от РИК в Благоевград. 

Тази сутрин членове на комисията са заминали за печатницата и се очаква най-рано на обед изборните книжа да пристигнат в Благоевград. Това инфарктно скъсява времето за разпределение, транспортиране до общините и след това до секциите.

Мисля, че можеше за област и изборен район Благоевград да получим бюлетините вчера. Имаме общини, които се намират на около 200 км оттук, от областния център, и тяхното транспортиране (на бюлетините – бел.ред.) тази вечер късно. По мои груби изчисления някъде ще бъдем около 2-3 часа посред нощ. И сами разбирате, че след този час имат съвсем кратко време до утрешния ден в събота, да ги окомплектоват и да ги разпределят за всяка секционна комисия ще бъдат много натоварени администрациите.

В областта продължава и рецидивът със смените на членове в секционните комисии. 3800 бяха поисканите от политическите сили смени преди вота на 6 ноември. Над шест хиляди бяха невалидните бюлетини.

Председателят на РИК в Благоевград Мартин Бусаров очаква избирателната активност в областта да надхвърли 60 процента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44