Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високопроходими автомобили са осигурени за изборните комисии в отдалечените села в Кюстендилско

Общината в Кюстендил е осигурила 80 автомобила, които ще обслужват 112-те секции в града и в селата. Повечето коли са частни и са наети по граждански договори. Наемането на частни автомобили се налага при всички избори досега заради голямата отдалеченост на някои от селските секции - те са на десетки километри разстояние. Община Кюстендил има 71 населени места, над половината от които са в планински и полупланински райони. Налага се да бъдат наети и високопроходими коли - джипове, които да закарат членовете на секционните комисии,  или при възникнала ситуация. Заплащането е според часовете  Междувременно общината в Трекляно има друг проблем - на всяка от деветте секции осигурява по чувал с нацепени дърва, за да могат помещенията да се отопляват. Единствено в общинския център Трекляно може да се ползва калорифер. Навсякъде другаде се палят печки на дърва в изборните помещения. И общинската администрация се отоплява цяла зима с твърдо гориво, За целта са осигурени 40 куб. м. букови и дъбови дърва, каза кметът Радко Петрунов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44