Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За нова съдебна тактика на Британското правителство съобщава „Гардиън“. Според изданието кабинета на Тереза Мей иска да преодолее правните препятствия за задействане преговорите за излизане от Евросъюза. По-рано този месец съдът определи, че правителството може да задейства член 50 от Лисабонския договор само след като бъде чут парламентът, независимо че мнозинството от участниците в референдума през юни се произнесоха за напускане на Съюза. Сега правителственият екип обмисля да издигне тезата, че Камарата на общините може да спре процедурата по всяко време, твърди британското издание.
Протестите по време на „Арабската пролет“ и последвалите ги събития от 2011 до 2015 година са стрували на засегнатите държави 614 милиарда долара, пише руският вестник „Комерсант“, цитирайки доклад на икономическата и социалната комисия на ООН за Западна Азия. Сумата включва, както преките щети, така и пропуснатите възможности за икономически растеж на Тунис, Либия, Сирия и Йемен. Според същия доклад, само финансовите загуби на Сирия от гражданската война през последните пет години възлизат на 259 милиарда долара, изчисляват авторите на доклада.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44