Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в Плевен организират прояви по повод 14-ти ноември - Световния ден за борба с диабета

По повод Световният ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември, на централния площад в Плевен, ще се извие т. нар. "Сладко хоро". Част от проявата, която се провежда под мотото "Диабетът не ни спира" е и специална изложба от фотографии на хора, страдащи от това заболяване. Според Олга Мустакова, която заедно със своя син са инициатори на събитието в Плевен, посланието на проявата е "Диабетът не е присъда". По думите й, в нейното семейство не смятат диабета за заболяване, а за хронично състояние, на което човек трябва да се противопостави:
Движението и танците влияят благоприятно. За хората страдащи от диабет е полезно да се движат. Те задължително трябва да се движат. Затова мотото на тази кампания е "Диабетът не ни спира". Диабетът не ни пречи, ние продължаваме да живееме, продължаваме да се смеем, продължаваме да раждаме деца, да създаваме семейства, да танцуваме и да пеем, казва Мустакова. Очаква се на хорото да се хванат танцьори от всички клубове в Плевен, както и много жители от областта. 
Прояви по случай Световния ден за борба с диабета ще има в София и други градове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44