Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен организира Ден на народите

Спортният комплекс "Професор д-р Недко Кючуков" при Медицинския университет в Плевен днес е сцена. Денят на народите се организира по инициатива на чуждестранните студенти съвместно с българските им колеги и с подкрепата на ръководството на висшето училище. Целта е да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури на родните си държави.

В организацията и програмата на събитието се включват над 250 студенти от над 15 държави. В отбори ще бъдат представени държавите чрез традиционна кухня, обичаи, облекло, песен и танц.

Денят на народите винаги е посветен на благородна кауза. Тази година каузите си две. Част от средствата ще са помощ за лечението на болно дете. Студентите се включват и в иницативата на Плевен за изграждане паметник на Емил Димитров в родния му град.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44