Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет души от Централна Азия бяха арестувани в Санкт Петербург за връзки с "Ислямска държава"

Снимка: БТА / Снимка: БТА

Десет души от Централна Азия бяха арестувани в северната столица на Русия, както е известен Санкт Петербург, за връзки с радикалната групировка Ислямска държава. Предполага се, че те са искали да проведат серия от атаки с огнестрелни оръжия и експлозиви в Москва и Санкт Петербург. В операцията руските специални служби са били подпомогнати от колегите им от Таджикистан и Киргизстан.

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев предупреди в началото на този месец, че хиляди граждани на страната участват в Сирия на страната на радикалните групировки против правителствените части на режима на Башар Асад и се се подготвяли при завръщането си по своите родни места в Русия и постсъветското пространство да извършват атентати и нападения в тях.

Новината за разкритието на групата в Санкт Петербург съвпадна със срещата между руския премиер Дмитрий Медведев и китайския президент Си Дзинпин, която се проведе в рамките на традиционния форум за стратегически отношения между двете страни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44