Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висока избирателна активност в Босилеград

Снимка: БУЛФОТО

Висока избирателна активност в Босилеград. В късния следобед пред секцията там се образува опашка от чакащи да гласуват. 

За пръв път от няколко години в Босилеград имаше избирателна секция, а на първия тур до урната отидоха рекорден брой избиратели - 244. Организирането на вота в Босилеград става с непосредственото съдействие и участието на представител на посолството ни в Белград. Избирателни списъци в Босилеград не се правят. 
С право на глас са жителите на общината с български паспорт и с адресна регистрация в България, които са няколко стотици. И на тези избори обаче не дойдоха да гласуват избиратели с двойно гражданство от Македония. Причина за това са изборните неуредици у нас, това, че на евровота у нас през май 2014-та година стотици гласували, но заради неспазване на принципа на уседналост Прокуратурата повдигна обвинение срещу тях и повечето бяха глобени с по 1000 лева от съда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44