Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев получи в област Кърджали 69% от гласовете, а Цачева само 22%

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на България Румен Радев получи в област Кърджали най-висока подкрепа на втория тур на изборите. За него са гласували 69 % от избирателите срещу близо 22 на сто за Цецка Цачева. Това показват резултатите на Районната избирателна комисия при сто процента обработени протоколи. Победата на Румен Радев беше отбелязана с хоро и гръм на шампанско.

Двойката Румен Радев - Илияна Йотова е подкрепена от 53 114 души, а Цецка Цачева - Пламен Манушев - от 21 447 души.

След като бяха оповестени изборните резултати, щабът на БСП в Кърджали започна да се изпълва с хора, които до късно снощи празнуваха избора на новия български президент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44