Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На балотажа вотът на избирателите в община Павел баня рязко се смени

Снимка: БУЛФОТО

В Старозагорска област Румен Радев печели изборите с 61,1 процента срещу 34,7, които получава неговият опонент Цецка Цачева.

В община Павел Баня на балотажа вотът на избирателите рязко се смени. На първия тур там Цачева имаше преднина пред Радев, освен в общинския център и в няколко села, където влиянието на местния бизнесмен и общински съветник Иса Бесоолу е силно. На втория тур резултатът се преобърна, защото Бесоолу събрал лидерите на местните мюсюлмански общности и ги призовал да се обединят, т.е. да подкрепят кандидата на ДПС, в резултат на което 1000 от 1143 гласа на Пламен Орешарски отидоха за Румен Радев.

Павел баня беше една от крепостите на Лютви Местан, откъдето той беше избран за депутат в предишния парламент, а в сегашния с гласовете на мюсюлманите от Старозагорска област депутат на ДПС стана Делян Пеевски. Същият две години не се е появявал нито пред избирателите си, нито пред медиите в региона.  



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44