Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два нови центъра за социални услуги в град Левски

Снимка: БГНЕС

Председателят на  Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева откри два Центъра за социални услуги в град Левски. Близо 780 хиляди лева европейски средства са инвестирани в строителството и санирането на сградите и в практичното и съвременно обзавеждане.

Първият център за настаняване от семеен тип очаква деца и младежи от 3 до 18 години, допълва Офелия Кънева.

Втората услуга е център за социална рехабилитация и интеграция за деца и възрастни и тя дава така един пас към новите разбирания в социалната сфера действително услугите да бъдат насочени към цялото семейство, а не строго фокусирани върху една конкретно дефинирана целева група. За всички нас е важно и вярно, че никой не съществува сам за себе си, всеки се развива благодарение на общността, в която съществува и съответно социалните услуги, в които държавата инвестира трябва да бъдат адекватни на тази нормалност.

Офелия Кънева дискутира с ученическия парламент в Левски новия модел с детско участие, с който България се идентифицира, като възможност за държавна практика за участие на децата в политиката за деца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44