Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юнкер призовава Радев лично да се ангажира с осигуряването на политическа стабилност

| обновено на 16.11.16 в 07:24
Жан-Клод Юнкер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В писмо до новоизбрания президент Румен Радев председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер го призовава лично да се ангажира с осигуряването на политическата стабилност, необходима за постигане на текущите икономически и структурни реформи, и изпълнението на общия европейски дневен ред. България има централна роля в процеса на вземане на решения в Европейския съюз, продължава Юнкер в поздравителното си писмо, с копие от което разполага БНР.

Днес, когато сме изправени пред общи предизвикателства – като бежанската криза, стремежа към енергийна сигурност и създаването на устойчиви работни места, и растеж, за нас е важно да работим в тясно сътрудничество. Вярвам, че Вашата всеотдайност и лидерство ще дадат възможност за поддържане на сигурността, стабилността и отличното сътрудничество на България с Европейския съюз, допълва председателят на Еврокомисията.

Надявам се, че изборите и Вашият личен ангажимент ще осигурят политическата стабилност, необходима за постигане на текущите икономически и структурни реформи, и изпълнението на общия европейски дневен ред, пише в писмото си Юнкер и пожелава на следващия ни президент, успех като подчертава важността на това да работят в тясно сътрудничество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44