Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делегация на ЕП отмени пътуването си до Турция

Европейският парламент отлага пътуването на делегация до Турция заради спор с властите за формата на срещите в Анкара. Депутатите Елмар Брок, председател на парламентарната комисия по външни работи, и докладчикът за Турция Кати Пири възнамеряваха да се срещнат, освен с представители на правителството и с хора от опозицията, и гражданското общество.

След разногласия с властите председателят на Европейския парламент Мартин Шулц обяви, че отлага мисията, докато условията на евродепутатите не бъдат изпълнени. Не можем да позволим подобна избирателна намеса за това кой с кого говори, заявява Шулц.

Европейският парламент изрази твърда позиция спрямо правителството на президента Реджеп Ердоган след последните арести на депутати от опозицията и журналисти в Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44