Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири парка и един булевард в Монтана ще бъдат изцяло променени през следващите две години

Снимка: Радио ВИДИН

Парковете "Калето", "Монтанезиум" и "Огоста", Централният градски парк и булевард "Хаджи Димитър" ще придобият нов вид след реализирането на проект, с безвъзмездната финансова помощ по оперативна програма "Региони в растеж" в размер на над 5 700 000 лева. Съфинансирането от общината е 576 000 лева. Кметът на Монтана Златко Живков обяви какви са планираните дейности:

Рехабилитация на съществуващата мрежа, монтиране на парапети, енергоспестяващо осветление, видеонаблюдение, зони за отдих, монтиране на антипаркинг елементи на входовете на парка, изграждане и възстановяване на зелени площи.

Най-голяма инвестиция е предвидена за парк "Огоста", който ще бъде първият в Монтана заграден парк и ще бъде затварян през нощта. Така съоръженията за спорт и забавление в него ще бъдат предпазени от вандалски посегателства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44