Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постигнато е извънсъдебно споразумение по делото за "Университета Тръмп“ - 25 милиона долара

Автор:
Доналд Тръмп
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп се съгласи да плати 25 милиона долара, за да уреди извън съда исковете на студенти от Ню Йорк и Калифорния, които твърдят, че са били подведени от бизнес университета, носещ неговото име, в периода от 2005 до 2011 година.

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман обяви извънсъдебното споразумение за голяма победа за ощетените над 6 000 „жертви на измамния университет“. Адвокатът на Тръмп Дейвид Петрочели беше категоричен, че клиентът му не признава вина:

Както всички знаем, избраният за президент господин Тръмп е боец и затова толкова много хора гласуваха за него. Той имаше много твърда нагласа към това дело, но пожела да остави настрана личния си интерес и да посвети енергията и таланта си в борбата за всички американци.

Делото за „Университета Тръмп“ трябваше да започне по същество в края на този месец. С уреждането му Тръмп си спестява публични неприятности в началото на мандата си, но може да нахъса ищците по другите десетки дела, които се водят срещу него, отбелязва Би Би Си.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44