Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенско училище набира на благотворителен базар средства за Център по природни науки и математика

Снимка: Петя Генова

Ръководството на плевенското основно училище „Д-р Петър Берон“ набира средства за изграждане на Център по природни науки и математика. Проектът, разработен и спечелен в конкурса "Училище на бъдещето", вече получи финансиране в размер на близо 50 000 лева, но за реализацията му са необходими още 30 000, обясни директорът Ваня Дражева която описа бъдещото съоръжение:

Кабинет по биология и химия, кабинет по математика и математическа лингвистика и хранилище между тях. Втори сме в града след Математическата гимназия, които имаме отбор по математическа лингвистика, който вече се явява на национални състезания и се представя достойно. Целта е не да се използват бюджетни средства на училището. Искаме да ангажираме децата, родителите най-вече, и плевенският бизнес. Каузата ни е създаване на модерно училище, в коeто децата не само ще получават наготово чужди знания, а ще могат да експериментират.

Предстои Коледен благотворителен базар. Центърът трябва да отвори врати на 15-ти септември 2017-та година, допълни Ваня Дражева:

Призовавам всички, които имат са приоритет образованието, да се отзоват и да ни помогнат".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44