Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова светлинна украса краси Плевен целогодишно

Празничните коледни светлини на 35 търговски улици във Виена бяха официално запалени на 27-и ноември
Снимка: Blachere Illumination GmbH

Плевен ще има нова светлинна украса, за която са дали пари близо 50 фирми.  Изцяло нов проект за разполагане в градската среда изработи община Плевен и за светлинните реклами. Празнично ще бъдат украсени основните пътни артерии. Кметът Георг Спартански обясни:

Тази украса ще се постави в първите дни на декември, светлинна, която ще направи централната градска артерия от Кайлъка до гарата по-осветена, по-красива и ще действа не само ситуативно за Нова година, а ще бъде целогодишна украса, която първо ще създава по-добро настроение, второ градът ще изглежда по-красив и трето, надявам се да възпитава повече естетика.

За централната част разрешение ще получат единствено познатите коледни дървени къщички, категоричен е кметът:

Украсени с елхови клонки, продаващи греяно вино, коледни сладкиши, с коледни песни. Ако има такива желаещи - добре са дошли, ще им осигурим схема за разполагане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44