Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям пожар в смолянското село Габрица

Снимка: Светослав Цветанов

Пожарникари, горски служители и доброволци се включиха в гасенето на голям пожар в смолянското село Габрица. Пожарът е тръгнал от две плевни и гараж и е обхванал горски масив съобщи заместник - директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Цветан Стоилков


Около 15-20 декара борова гора, която се е запалила вследствие на това, че са запалили мисля, че две плевни и един гараж. Причината към момента не е ясна. Ще има оперативна група, която ще разследва. Засега нямаме данни за пострадали хора и животни.
Пожарът почти е загасен. Няма опасност вече за селото.

Овладян е пожарът, възникнал в жилищна кооперация на ул. „Пенчо Славейков“ в Благоевград. Около обяд там се запали покривът на сградата. Пожарът е овладян, няма пострадали хора, нанесени са само материални щети - съобщи Георги Пармаков - директор на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград. 
Предстои да се установят причините за възникване на пожара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44