Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешен ремонт на ОУ "Христо Ботев" в дупнишкото село Крайници

Снимка: БГНЕС

Спешен ремонт, два месеца след началото на учебната година, се прави по сградата на ОУ "Христо Ботев" в дупнишкото село Крайници, съобщиха от общината. 

Ремонтът се наложил при силния вятър и обилните дъждове преди няколко дни, когато се получили течове по покрива. 
Директорът Гергана Велинова изпратила молба за съдействие до общината за бързо възстановяване на покривната част и ремонтирането й. Изпратена е строителна група, която ще работи и и в понеделник. Освен подмяната на покривна настилка са прочистени и отводнителните тръби, извършват се съпътстващи дейности. 
Ремонтът е съобразен с учебните занятия, за да не създава дискомфорт за ученици и учители. Всички разходи по ремонта са за сметка на общината. 

В училището в Крайници учат около 100 деца, някои от тях са от ромския квартал в селото, както 30 деца от първи до осми клас, които пътуват от съседното Червен брег, отстоящо на 2 килеметра. Занятаията в училището не са прекъсвани. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44