Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Стотици дела, с които се оспорват издадени от данъчните ревизионни актове, са временно спрени от съда, пише Капитал Daily. Причината е, че в момента се чака тълкувателно решение на Върховния административен съд по искане, изпратено на 2 ноември от главния прокурор Сотир Цацаров. Въпросът е дали е нищожен ревизионен акт, ако е издаден не точно от служителя в НАП, посочен в закона. Спорът е по процесуални нарушения, свързани с промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс от 2013 година, а не по съществото на присъден5ите данъчни задължения на фирмите. Практиката на съда обаче поставя под въпрос всички ревизии, извършени от НАП през последните три години, сочи Капитал Daily.

Бедни общини от най-закъсалите райони в страната продължават да правят редовни дарения на МВР за най-елементарни консумативи. Министерството с над 1 милиард лева бюджет разчита на местната власт за гориво, резервни части и ремонти, пише вестник Сега като изрежда за пример видинските общини Ружинци, Ново село, Чупрене и Грамада, както и Доспат, Борино, Смолян и много други. Отчетът на МВР за даренията в периода от 1 януари до 30 септември показва, че общата им стойност е близо милион и 800 хиляди лева.

Държавната агенция за закрила на детето е регистрирала през миналата година 1 094 случая на съжителства на семейни начала на пълнолетни с деца под 16 години, пише Дума. Сред проверените общини първенец е Котел. Там за година са установени общо 86 подобни съжителства, от които са родени 41 бебета. Не всички случаи обаче влизат в прокуратурата. Държавното обвинение в Казанлък например е уведомено само за половината непълнолетни момичета, които са бременни или съжителстващи на семейни начала с непълнолетни или пълнолетни лица, сочи Дума.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44